Lumberg lanceert nieuwe afgeschermde connector AISG

De radicaal vereenvoudigde montage van de nieuwe 360° afgeschermde ronde connector is het antwoord van Lumberg op de assemblage-eisen in het veld en van fabrikanten die zich richten op hoge volumes voor de voormontage.

Een zeer innovatief afschermingsmechanisme aan de binnenkant van de behuizing maakt het mogelijk om de gehele connector uit een veel kleiner aantal afzonderlijke onderdelen samen te stellen. Dit ontwerp is ook voor patentgoedkeuring geregistreerd. Dit ontwerp zorgt voor een veel sneller montageproces aan de kabel voor zowel solderen als krimpen.

50% sneller

De zeer tijdrovende en uitgebreide processtappen van het uitbreiden, inkorten en aanbrengen van een afschermingsvlecht, zoals bekend bij vergelijkbare connectoren, worden hier volledig overbodig. Bovendien wordt de kwaliteit van de montage verhoogd door het elimineren van typische montagefouten. Dit beïnvloed de waterdichtheid enorm. In vergelijking met conventionele ronde connectoren is deze montage 50 % sneller. Naast de bestendigheid tegen zout, stof en UV-stralen biedt een speciale – eveneens gepatenteerde – ratel in de metalen behuizing een tactiele terugkoppeling naar de installateur en een langdurige bescherming tegen trillingen.

Perfect pasvorm

De vereisten onder de AISG specificatie C485 is de 05-3 en 08-1 pin-configuratie van de connector ontworpen met een IP68-beschermingscategorie en volgens IEC 61076-2-106, zijn een perfecte pasvorm.

De nieuwe ronde connector voldoet zelfs aan de strengere eisen voor grotere kabeldiameters. Zelfs kabels tot 10 mm zijn geen probleem. De connector is ontworpen voor signaal- en belastingsstromen tot 5 A en een nominale spanning tot 100 V AC met vervuilingsgraad 1. Daarmee is de connector ideaal voor gebruik in 4G en 5G antennebesturing. Dit garandeert bijvoorbeeld ook een soepele elektrische verbinding tussen basisstations aan beide uiteinden van RET-kabels (elektrische kantelantenne op afstand) en bijbehorende apparaten zoals bias-tees, TMA’s (tower mounted amplifiers) of overspanningsbeveiliging als typi-cal-toepassingsgebieden.

Bewezen techniek

Hierdoor hebben de Lumberg ronde connectoren een bewezen staat van dienst in mobiele netwerkinfrastructuren en vele andere industrieën. De nieuwe connector vereenvoudigt duidelijk ook de montage voor alle industriële en medische toepassingen die het gebruik van afgeschermde kabels vereisen. De gebruikelijke pinnummers zullen in de toekomst geleidelijk aan beschikbaar komen.

.

Benieuwd naar wat Dataflex voor u kan betekenen?

Al meer 33 jaar gespecialiseerd in het importeren, distribueren, meedenken en ontwikkelen van connectiviteit producten.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
DataFlex Belgium Ninoofsesteenweg 920 B-1703 Schepdaal Belgium +32 2 569 74 78

Nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Menu
Inloggen