Dataflex ontwikkeld mobiele units voor livescans

Livescans

Livescans zijn een elektronisch middel om vingerafdrukken en handpalmafdrukken in een digitaal formaat vast te leggen. Dit formaat kan vervolgens worden opgeslagen en doorgegeven aan de betrokken autoriteiten. Elektronische vingerafdruktechnologie heeft het afrollen van vingerafdrukken met inkt en een standaard vingerafdrukkaart vervangen. Deze nieuwe vingerafdruktechnologie is inktloos en brengt beelden van vingerafdrukken en persoonlijke informatie binnen enkele seconden elektronisch over naar het ministerie van Justitie.

Aanleiding

Rondom de aanslagen in Parijs en op Zaventem ontstond de noodzaak om op mobiele plaatsen identificatie van personen te kunnen toepassen. Teneinde snel te kunnen handelen bij de identificatie kwam de vraag bij Dataflex Belgium voor een koffer waarmee zo compact en veilig mogelijk toestellen mee kunnen worden vervoerd en in het veld ingezet ten behoeve van livescans.

Oplossing

Dataflex Belgium ontwikkelde een koffer (zoals hiernaast afgebeeld) voor de livescans. In de case dienden de volgende units aanwezig te zijn:

  • Scanner voor vingerafdruk,
  • Paspoort scanner,
  • Fototoestel
  • Personal Computer.

Ontzorgen met livescans

De genoemde mobiele units werden door de klant aan Dataflex geleverd. Dataflex ontwierp en produceerde vervolgens de flight cases. Vervolgens zorgde Dataflex voor de installatie van de units in de flight cases.

Het geheel werd compleet geïnstalleerd en getest aan de klant opgeleverd.

Op deze wijze werd de klant volledig ontzorgt bij het uitvoeren van haar taken bij het identificeren van personen op festivals en andere mobiele plaatsen.

.

Benieuwd naar wat Dataflex voor u kan betekenen?

Al meer 33 jaar gespecialiseerd in het importeren, distribueren, meedenken en ontwikkelen van connectiviteit producten.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
DataFlex Belgium Ninoofsesteenweg 920 B-1703 Schepdaal Belgium +32 2 569 74 78

Nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Menu
Inloggen